25 februarie, 2009

Weekend in doi

Chiar daca sarbatoarea "adoptata" a indragostitilor, Valentine's Day, a trecut si nu am fost plecat de acasa (la fel ca si de Dragobete de altfel), fiind o fire romantica, ma gandesc la un weekend  cu care sa o surprind pe sotia mea. Asta asa ca sa mai scapam de stresul zilnic (criza economica, dobanzi mai mari la credite, incertitudinea locului de munca etc.) ca oricum vor trece toate. Si cum eu sunt genul de persoana cu care agentiile de turism ar da faliment (imi place sa imi planific singur vacantele mele si ale prietenilor mei) am pornit in gasirea de oferte cat mai atractive. Sa va spun ce am gasit? La o simpla cautare pe Google pentru un weekend am fost surprins sa gasesc multitudinea de oferte...bineinteles toate in strainatate. Ce naiba noi nu mai avem locuri in care sa te retragi la sfarsit de saptamana? Toate ofertele sunt la Paris, Roma, undeva prin Bulgaria si alte destinatii...mai putin destinatii autohtone. Eu sunt omul care vrea sa isi vada tara inainte de toate asa ca am perseverat si dupa indelungi cautari am ales trei locatii care cred eu ca s-ar potrivi:

Locul I - Izvorul Muntelui. Chiar daca am vizitat aceasta locatie m-as intoarce cu placere pe aceste meleaguri. Ambianta placuta, aer curat, peisaj mirific, drumuri bune. Se merita sa petreci un sfarsit de saptamana aici. Totusi exista si parti mai putin convenabile: lipsa unor restaurante decente prin zona (zic eu obligatorii in cazul unei cine romantice;) nu-i asa?), distractii organizate mai deloc, civilizatie...ca in Romania si servicii "ioc". Totusi ramane pe primul loc.Atasez si cateva poze care poate sa convinga iubitorii de natura.




Locul II - Predeal. O statiune pe gustul multora chiar daca mai toata lumea s-a plictisit de ea. Am fost tentat sa trec peste ea. Cred ca majoritatea au fost la Predeal asa ca ce pot spune eu in plus fata de ce au vazut toti. O statiune vie in care nu te plictisesti, peisaje frumoase, restaurante si taverne...tot ce inseamna viata de noapte. Minusurile acestei statiuni ar fi: preturile cam piperate raportandu-ne la serviciile oferite si la nivelul castigurilor din Romania, fite de fite cam peste tot, civilizatie - plin de manelisti fitosi si zgomotosi, aglomeratie pe soselele de acces (unde dupa ce abia te misti cu 40 km/ora mai sunt si radare :)) si lista continua. Dar daca ai noroc si gasesti un apartament la pret rezonabil totul este ok. Pozele necesare:




Locul III - Borsa (Maramures). De o frumusete coplesitoare, statiunea te face sa te mandresti ca esti roman. Aici traditiile s-au pastrat la fel si meleagurile. Cuvintele sunt prea putin. Mi-e dor de locurile acestea. Ca minusuri sunt aceleasi ca si la Izvorul Muntelui dar poate ca in asta consta frumusetea: lipsa turistilor "vandali". Fotografiile spun mai mult decat as putea spune eu.




P.S : Astept si alte propuneri de la voi.

7 comentarii:

Viorel Iraşcu spunea...

1-Cu amendamentul ca zona este intoxicata de pet-uri si gunoaie primavara si ca Izvorul Muntelui e mai degraba un punct de plecare pentru drumetii in Ceahlau
2-inca nu ma pronunt , n-am fost din 1996 ?
3-imaginile cu Rodna (probabil )merita inmiit, dar statiunea are minusuri mari la capitolul infrastructura , cu un plus pentru preturi la cazare , pe toate buzunarele .
Cu respect . Profu'

spy100 spunea...

www.azurgo.1o.ro
Un Multi Search Engine misto

Anonim spunea...

foarte frumoase pozele....

George spunea...

Dar de zona Brasovului ce ziceti???!!!

MihaelaCa spunea...

E frumoasa si zona Brasovului, insa m-as duce la Borsa fara discutii.
Prefer zonele linistite, fara aglomeratie, cu mancare traditionala si cu trasee multe.

Cristina spunea...

Stimat(ă) Domn/Doamnă,
Avem plăcerea să vă informăm în legătură cu apariţia unui nou site de mică publicitate, www.targro.com, unde veţi găsi anunţuri de mică publicitate, un calendar al evenimentelor precum şi creaţii literare care acoperă o gamă variată de genuri. Aici puteţi posta reclama d-voastră, puteţi să vă faceţi cunoscute evenimentele pe care le organizaţi sau puteţi să daţi frîu liber imaginaţiei în secţiunea de creaţie literară.

vasile danci moroşanu spunea...

Mănăstirea Moisei, de pildă, mai ales că obiectivul poate fi vizitat în drum spre Borşa (pentru cei care vin dinspre Baia Mare, pe DN 18) :)
Aşa, pentru... încălzire, zăboviţ pe-aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.238735432828242.53689.237750309593421&type=3