02 februarie, 2009

Aventuri pe Valea Uzului


Valea uzului reprezinta una dintre zonele cele mai frumoase ale judetului Bacau. Apartinand de orasul Darmanesti, Valea Uzului reprezinta una dintre zonele mirifice ale plaiului mioritic. Peisajul neintinat de mana pacatoasa si destructiva a omului, te imbie sa iti regasesti linistea sufleteasca intr-un decor rupt parca din poeziile eminesciene. Pacat ca aceasta zona ce dispune de altfel de un potential enorm din punct de vedere turistic, nu este exploatata de turismul romanesc. Drumurile sunt un adevarat test de anduranta pentru masini, cazare nu prea gasesti in conditii decente, utilitatile...nu exista. Dar paradoxal, poate din cauza asta acest colt de rai inca exista. Aici nu te va deranja zgomotul masinilor si fabricilor, aici nu vei respira aerul infect de oras, aici nu te va deranja vreun manelist ametit de licorile lui Bachus. Cu alte cuvinte aici vei invata sa asculti linistea. Este locul perfect pentru iubitorii de natura, pentru cei ce stiu sa pretuiasca mediul in care traim. Muntele, raul, padurea, pasarile si animalele toate se contopesc intr-un mod armonios si aproape de perfectiune. Aici te poti bucura de drumetii montane, alpinism, camping, parapanta, plimbari cu ATV, mountain biking, photo hunting, pescuit si vanatoare - ai nevoie doar de instrumentele necesare fiecarei activitati (sa nu iti inchipui ca vei gasi asa ceva pe acolo) si de pofta de aventura. Setea de adrenalina se poate potoli pe aceste meleaguri. In continuare las imaginile sa spuna povestea acestor minunate locuri.

P.S Chiar daca am avut parte de o experienta mai mult urata decat minunata (am stat cu cortul in ploaie torentiala, m-am cazat la miezul noptii intr-o cabana plina de oameni ciudati, pazita de un padurar ce purta mereu pusca pe umar si securea in mana rupt parca din filmele de groaza ale lui Hitchcok, mi-am stricat masina si am ramas impotmolit in noroi, am avut parte de caderi de pietre si multe altele) tot m-as intoarce sa vad apusul de pe malul lacului Poiana Uzului din muntii Nemira. 



7 comentarii:

Anonim spunea...

Ehe tataie, Valea Uzului, a ramas in amintirea unora ca o zona turistica.
Este si nu este. Lacul de acumulare cu protectie sanitara deosebita si zona de Rezervatie naturala Nemira, aduce frumusetea dorita. Drumurile sunt cum sunt si o sa se mai inrautateasaca. Despre Bahus, e normal sa fie asa ca nici n-a fost candva altfel! O zona cu traditie in asemenea concursuri. Ramane o enigma cand si cum se va declara zona turistica!

Anonim spunea...

este dureros sa stii ca exista atata indiferenta fata de o frumusete aparte...este dureros sa stii ca este posibil dar ca altii fac ca turismul sa devina imposibil in zona...e simplu...e criza dar prin repararea drumurilor...s-ar da de lucruri oamenilor, iar un inceput in dezvoltarea turistica ar aduce suficieanti bani in zona pentru demararea altor proiecte de dezvoltare turistica...dar traim in romania...unde totu ii posibil...doar lucrurile bune sunt imposibile

Anonim spunea...

mai sus de lacul de acumulare se afla o tabara scolara ;prin anii 70 am fost in acea tabara;mai exact acum 40 de ani in urma;drumul era asfaltat pina la un loc dupa care se transforma intr-unul pietruit ,se exploata mult lemn in zona ca atare intilneai multe trailere pline cu materie lemnoasa;tabara era alimentata cu energie electrica numai seara de la 20-21 pina la o anumita ora in noapte cu un generator pe baza de motorina;peste drum era si un teren de fotbal de dimensiuni apropiate iar in zona se gaseau si citeva casute taranesti;piriul uz se strecura usor ocolind cu grija acea poienita unde scolarii se jucau toata ziua;in rest numai padure si un aer incredibil de curat;era sfirsitul lui august dar zmeura si mure gaseai pe saturate;frumos...tare frumos...!

Anonim spunea...

Buna seara! Zona pare minunata si as vrea sa ajung anul acesta acolo,poate chiar de Paste. Si pentru asta as vrea niste informatii referitoare la drumul de acces si la locurile de campare! Multumesc!

Anonim spunea...

Buna seara! Zona pare minunata si as vrea sa ajung anul acesta acolo,poate chiar de Paste. Si pentru asta as vrea niste informatii referitoare la drumul de acces si la locurile de campare! Multumesc!

The Guardian spunea...

buna seara...tot de Paste am ajuns si eu in zona...zona e mirifica de-a dreptul dar referitor la drumurile de acces...asta sincer nu mai stiu.eu am fost pe valea Uzului in urma cu vreo 5 ani.daca nu s-a schimbat nimic la drumurile de acces(si sincer m-as mira sa se fi facut ceva)atunci e o problema!sunt niste drumuri infernale,neasfaltate si pline de gropi...daca ploua atunci e foarte greu de mers...loc de campare special amenajat eu nu am gasit.este foarte frumoasa zona dar sfatul meu e sa va alegeti o perioada mai "varatica"(iunie,iulie).Va astept sa va povestiti aventurile :)

Anonim spunea...

Mi se pare ciudat faptu ca o zona turistica apreciata si laudata nu are repere,mai bine zis nu este pozitionata concret intro anumita zona si nu sunt descrise modalitatile de a ajunge la ea.Ma afu la Slanic Moldova si doresc sa vizitez atat frumusetile acestei minunate statiuni ce pare parasita si uitat de lume,cat si zonele apropiate,dar nimeni nu-mi indica modalitatea de a ajunge la ele.De ce oare?