10 septembrie, 2009

Indemn la trezire!!!

Dupa o absenta destul de indelungata am hotarat sa revin asupra blogului. Nu stiu de ce dar am avut tendinta de a renunta la acest "proiect". Probabil si lipsa unor calatorii in ultima perioada prin tarisoara noastra draga m-au facut sa simt o reala lipsa a subiectelor. Pana acum.
Nu vreau sa va plictisesc cumva printr-un subiect lipsit de interes. Asa ca va previn inca de la inceput ca acest articol nu este dedicat unei anumite zone sau unei destinatii specifice. Acest articol doresc sa fie o analiza (a cata oare) a turismului autohton la care va astept parerile si propunerile. Un strigat pentru un domeniu care este batjocorit.


De ce?

Daca ne intrebam de ce turismul a ajuns la noi o ramura uitata vom gasi probabil multe raspunsuri. Dar, sincer, eu vad o singura mare problema: indolenta unor conducatori incapabili. Indiferent de numele sau culoarea politica, conducatorii, si-au batut joc de ceea ce trebuiau sa dezvolte. Nici nu e de mirare la cum se numesc acesti ministri, fara a avea studii cel putin conexe turismului. Daca pe timpul comunismului, litoralul romanesc aduceau mii de turisti, acum ii gonim si pe cei ce mai indraznesc sa ne calce nisipul plajelor prin preturi irealiste, conditii mizere si infrastuctura dezastruoasa. Se implinesc douazeci de ani de la caderea regimului comunist timp in care nu am invatat nimic la nivel de conducere a tarii.


Cand?

Am pierdut posibilitatea dezvoltarii acestei ramuri atat de bine sustinute in alte tari atunci cand nu am fost in stare sa folosim toate acele fonduri destinate dezvoltarii. Daca atunci cand am fost admisi in institutia ce se numeste UE ne-am bucurat, acum e timpul sa plangem, pentru ca nu stim sa beneficiem de o mana de ajutor. Este inadmisibil sa primesti fonduri si sa le returnezi deaorece nu stii sa le folosesti.

Cum?

Cred ca singura sansa a turismului romanesc este ca la conducerea institutiilor abilitate sa ajunga cineva care sa aiba o legatura cu domeniul asta. Cel mai convenabil pentru turism ar fi un tehnocrat, un manager, si nu un membru al cine stie carui partid. Cineva care sa vada in turism mai departe de propriile interese.

P.S Nu am apartenenta politica, nu am simpatii sau antipatii. Doresc doar sa ma pot bucura de un turism de calitate in tara mea.

Merita adus la cunostinta un strigat ce indeamna la trezire. Felicitari, Paula Herlo!!!